Geely's EV unit Zeekr si'itia le US$441 miliona i le pito i luga ole tau o le IPO a Niu Ioka i le tele o oloa fa'atauga a Saina talu mai le 2021.

  • Ua siitia e le Carmaker lana tele o le IPO i le 20 pasene e faʻafetaui ai manaʻoga mai tagata teu tupe, o tala faʻamatalaga
  • O le IPO a Zeekr o le tele lea a se kamupani Saina i le US talu mai le Full Truck Alliance na siitia le US $ 1.6 piliona ia Iuni 2021

talafou-1

 

O le Zeekr Intelligent Technology, o le iunite tau eletise (EV) e pulea e le Hong Kong-listed Geely Automobile, na siitia e tusa ma le US$441 miliona (HK$3.4 piliona) ina ua maeʻa le faʻateleina o ana faʻatauga i Niu Ioka ona o le malosi o le manaʻoga mai le aufaipisinisi a le lalolagi.

Na fa'atau atu e le kamupani fai ta'avale a Saina le 21 miliona Amerika sea teu oloa (ADS) i le US$21 ta'itasi, o le pito pito i luga o le tau o le US$18 i le US$21, e tusa ai ma le fa'amatalaga a le au fa'atonu e to'alua i le mataupu.Na faila muamua e le kamupani e faʻatau atu le 17.5 miliona ADS, ma tuʻuina atu i ana failautusi se filifiliga e faʻatau atu le 2.625 miliona ADS, e tusa ai ma lana faʻatonuga i le aso 3 o Me.

Ole fa'atauga e tatau ona amata fefa'ataua'iga ile New York Stock Exchange ile Aso Faraile.O le IPO, lea e faʻatauaina ai Zeekr atoa i le US $ 5.1 piliona, o le tele lea e se kamupani Saina i le US talu mai le Full Truck Alliance na siitia le US $ 1.6 piliona mai lana lisi o Niu Ioka ia Iuni 2021, e tusa ai ma faʻamatalaga fefaʻatauaʻiga.

talafou-2

"O le manaʻo mo le taʻitaʻia o Saina EV e tumau pea le malosi i totonu o le US," o le tala lea a Cao Hua, o se paaga i le Unity Asset Management, o se kamupani tumaoti e faʻavae i Shanghai."O le faʻaleleia atili o galuega a Zeekr i Saina talu ai nei na tuʻuina atu ai i le aufaipisinisi le talitonuga e lesitala i le IPO."

Na musu Geely e fa'ailoa mai pe a fa'afeso'ota'i i luga o lana fa'asalalauga fa'asalalau fa'asalalau a WeChat.

O le EV na faia, faʻavae Hangzhou i le itu i sasae o Zhejiang, faʻateleina le IPO tele i le 20 pasene, e tusa ai ma tagata o loʻo aʻafia i le mataupu.Geely Auto, lea na faʻailoa mai o le a faʻatau mai i le US $ 320 miliona le tau o le tutusa i totonu o le ofo, o le a faʻaitiitia ai lona siteki i luga aʻe o le 50 pasene mai le 54.7 pasene.

Na faavaeina e Geely le Zeekr i le 2021 ma amata ona tuʻuina atu lana Zeekr 001 ia Oketopa 2021 ma lona lua faʻataʻitaʻiga Zeekr 009 ia Ianuari 2023 ma lana SUV faʻapitoa e taʻua o Zeekr X ia Iuni 2023. O faʻaopoopoga lata mai i lona laina e aofia ai Zeekr 009 Grand ma lana taavale tele Zeekr MIX, na faʻaalia uma i le masina talu ai.

O le IPO a Zeekr na sau i le lotolotoi o faʻatauga malosi i lenei tausaga, tele i maketi i totonu o le atunuʻu.Na tuʻuina atu e le kamupani le 16,089 iunite ia Aperila, o se faʻaopoopoga 24 pasene ia Mati.O tiliva i totonu o le fa masina muamua e 49,148 iunite, 111 pasene faʻateleina mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, e tusa ai ma lana IPO faila.

E ui lava i lea, e tumau pea le le manuia o le tagata fai taavale.Na faʻamauina le gau o le 8.26 piliona yuan (US $ 1.1 piliona) i le 2023 ma le 7.66 piliona yuan i le 2022.

"Matou te faʻatusatusa a matou tupe mama i le kuata muamua o le 2024 e maualalo ifo nai lo le kuata lona fa o le 2023 ona o le leaga o aʻafiaga mai le tuʻuina atu o taavale fou faʻataʻitaʻiga faʻapea foʻi ma suiga i le faʻafefiloi o oloa," o le tala lea a Zeekr i lana faila i Amerika.O le maualuga o le faʻatau atu o pisinisi maualalo e pei o maʻa ma vaega e mafai foi ona aʻafia ai iʻuga, na faʻaopoopo mai ai.

O le faatauina atu o taavale eletise mama ma plug-in hybrid cars i le atunuu tele o Saina na siitia i le 35 pasene i le 2.48 miliona iunite i le vaitaimi o Ianuari-Ia Aperila mai le tausaga na muamua atu, e tusa ai ma le China Passenger Car Association, i le lotolotoi o tau tau ma popolega e uiga i le sili atu. gafatia i le maketi EV aupito tele i le lalolagi.

O le BYD e faavae i Shenzhen, o le faufale EV aupito tele i le lalolagi e ala i le faatauina atu o iunite, ua faaitiitia tau o le toetoe o ana taavale uma i le 5 pasene i le 20 pasene talu mai le ogatotonu o Fepuari.O le isi tipi o le 10,300 yuan i le taʻavale e le BYD e mafai ona faʻaosoina ai le pisinisi EV a le atunuʻu i tupe gau, o le tala lea a Goldman Sachs i se lipoti i le masina talu ai.

O tau mo 50 faʻataʻitaʻiga i le tele o ituaiga ua pa'ū i le 10 pasene i le averesi aʻo faʻateleina le tau o tau, faʻaopoopo Goldman.E tauva Zeekr ma tagata faʻatauvaʻa mai Tesla i Nio ma Xpeng, ma o ana faʻasalalauga i lenei tausaga ua sili atu nai lo le lua mulimuli, e tusa ai ma faʻamaumauga o pisinisi.


Taimi meli: Me-27-2024

Feso'ota'i

Aumai se Alaga
Maua fa'afouga imeli